Úspěch s letenkou do USA
Mládež 15. 7. 2024

Úspěch s letenkou do USA

Rozhovor s Milanem Prokopem a Lukášem Urbánkem o postupu na Senior League

V předchozích týdnech jsme mohli slavit velké vítězství v postupu Jihomoravského týmu na Senior League World series. Gratulujme všem hráčům, za Draky Brno (Milan Prokop, Martin Klanica, Lukáš Urbánek, David Heřman, Vít Ventruba, Matias Takeda, Jan Kubelka, Filip Okáč, Jakub Ventruba). O průchodu turnaje a nadcházejících plánech jsme poprosili Milana Prokopa st. (hlavního trenéra) a Lukáše Urbánka (hráče kategorie U18) o krátký rozhovor.


Ahoj Milane a Lukáši, na začátek obrovská gratulace. Milane, přibliž pro lidi Senior League World Series?

Senior League Worlds Series je celosvětové finále v kategorii Senior League věk do 16,5 roku pořádané organizací Little League. Všichni na jižní Moravě si už trochu zvykli že naše týmy postupují v kategorii Intermediate a Junior a třikrát už na nejvěhlasnější Little League. Avšak na Senior League se, pokud vím, České republice, potažmo Jižní Moravě podařilo postoupit poprvé v historii.

Lukáši, jak jsi vnímal tým před začátkem turnaje? Věděl jsi, že vyhrajete?

Z celkového složení týmu jsem měl velmi dobrý pocit. Jelikož jsme se se spoluhráči dobře znali z různých zápasů či turnajů, tak jsem věděl, že budeme dobrá parta a odehrajeme skvělý turnaj.

Milane zhodnotil bys pro nás celkový průchod turnaje?

Na začátku turnaje jsem měl pocit, že tento turnaj můžeme vyhrát, ale také být poslední silná konkurence. Začali jsme turnaj s nevyzpytatelnou Francií a utkání vyhráli po neúplně výkonu.
Následovalo silné Nizozemsko [loňský vítěz - pozn. aut], kde se náš tým zlepšil a po bitvě zaslouženě vyhrál.
Zápas s Nizozemskem týmu dodal sebevědomí a s cílem se neustále zlepšovat a hledat optimální sestavu jsme kráčeli do finále po vítězství nad Itálií a Německem.
Samotné finále, do kterého jsme nastupovali již jako favorité jsme odehráli dle mých představ a jistě vyhráli nad domácí Itálií.
Na začátku turnaje jsme stanovili herní plán a ten nám do puntíku vyšel.

Milane, kdybys mohl jednoho hráče vyzvednout, který by to byl?

Žádného takového hráče nemám a ani ho mít nechci. Tato parta si postup zasloužila svým týmovým přístupem a ochotou každého plnit svou roli v turnaji.

A poslední otázka mířící k tobě Lukáši. Zažíváš úžasnou sezonu. Mohl bys čtenářům prozradit co se tento rok povedlo?

Jako největší úspěchy letošní sezóny určitě považuji postup na Pony League [obdobný turnaj konkurenční organizace - pozn. aut.] za vítězstvím v tradičním turnaji SUMA Open a vybojování letenky na Světovou sérii Senior League, která se odehraje v Jížní Karolíně.

Čeká tě tedy během prázdnin dvakrát cesta do USA?

Rád bych se zúčastnil obou turnajů, ale bohužel termíny turnajů se kryjí. Vydám se tedy do Ameriky jen jednou, a to na Senior League World Series.

Za Draky vám kluci ještě jednou gratuluji k postupu a přeji úspěch i na tom nejvyšším stupni.

Děkuji za váš čas a ochotu.