Kalábek: Máme krásný stadion, na skvělém místě a k tomu úžasnou komunitu, vidím v tom velký potenciál.
A tým 26. 9. 2024

Kalábek: Máme krásný stadion, na skvělém místě a k tomu úžasnou komunitu, vidím v tom velký potenciál.

Po ukončení letošního ročníku jsme si připravili pár otázek na Martina Kalábka.

Jaké jsou pocity po dalším mistrovském titulu?
Tohle se nikdy neomrzí! Jsem strašně rád, že jsme to letos zase dokázali. Tahle sezóna byla pro hodně z nás důležitá. Moc se o tom nemluvilo, ale hodně jsme to chtěli vyhrát. Bylo to takové rozloučení s Davidem.

Co byly klíčové faktory v této sezoně?
Klíčové bylo určitě to, jak se nám podařilo začlenit do sestavy mladší hráče. Jsem fakt pyšný na to, jak to mlaďoši zvládli. Další klíčový faktor byl určitě návrat Milana Prokopa a výkony našich startujících nadhazovačů. Ke konci sezóny jsme se dostali do neskutečné pálkařské formy, to byl určitě klíčový faktor.

Jak jsi prožíval poslední zápas?
Prožíval jsem ho dost intenzivně. Ke konci zápasu jsem měl dobré stavy na pálce, ale bohužel z toho nic nebylo. Byl jsem tedy moc rád, že kluci co chodili v lineupu za mnou, to vzali na sebe a rozhodli zápas v náš prospěch. Bylo až neuvěřitelné, jak jsme to dokázali otočit. Zase se jednou ukázalo, že když hrajete proti Drakům, tak si neodpočnete do posledního outu!

Jaká byla atmosféra v týmu během finálových utkání?
Atmosféra byla fantastická! Šlo vidět, že jsme opravdu chtěli vyhrát. Mockrát děkuji vedení klubu a trenérům za perfektní zázemí a podmínky. I to přispělo k celkové pohodě a chemii v týmu.

Věřili jste ve vítězství od začátku?
Já určitě ano. Každý, kdo se pohybuje v baseballové komunitě ví, že se s námi vždycky musí počítat. Určitě jsme měli hodně respektu k ostatním týmům. Hroši měli letos v týmu několik velkých jmen, Třebíč i Ostrava měli výborné nadhazovače. V sezóně jsme prohráli celkem dost zápasů i s ostatními týmy. Já jsem ale věřil, že když zahrajeme svůj standard, tak určitě dokážeme bojovat o titul a když jsem viděl, jakou máme formu ke konci sezóny, tak jsem vůbec nepochyboval.

Co Tě tahle sezona naučila?
Naučila mě hodně věcí. Pomalu začínám patřit ke starším a zkušenějším hráčům v týmu. Je to nová role a snažím se mladším klukům pomáhat.

Co je tvoje rutina, než jdeš na hřiště?
Jsem extrémně pověrčivej člověk. Těch rutin mám hromadu a opravdu věřím, že mi pomáhají. Nejradši mám ale tu, že se s pár klukama vždycky před zápasem sejdem v kavárně. Dáme si kávičku a pokecáme. Naladíme se na dobrou vlnu.

Napadá Tě co vylepšit do další sezony?
Vždycky je co zlepšovat, ale to bych tady nerad probíral. Rád bych to udržel na pozitivní vlně. Na finále se přišlo podívat spousta lidí. Byl bych moc rád, kdyby se nám dařilo udržet podobný počet i na ligové zápasy. Máme krásný stadion, na skvělém místě a k tomu úžasnou komunitu, vidím v tom velký potenciál.

Jak kombinuješ baseball, práci a volný čas?
Je těžký to všechno skloubit, ale dělám co můžu. Nedokážu si představit, že bych neměl baseball.

Jak udržuješ koncentraci během zápasů?
S tím mám popravdě trochu problém. Je to něco, na čem dlouhodobě pracuju.

Jak se zlepšit v rychlém a přesném házení ze zadního pole?
Určitě házet co nejčastěji long toss. Když posílíte ruku, tak můžete začít pracovat na technice chytu, přesunu nohou a hodu. Jestli je tu nějaký mladý hráč, co by se o tom chtěl pobavit a vyzkoušet si to, tak mi určitě napište! Moc rád pomůžu.