Titul číslo 25!!
A tým 20. 9. 2024

Titul číslo 25!!

Finále Extraligy 2024 je u konce!

Draci nedopustili zvrat a v pátém utkání ukončili CZECH SERIES!

První tři zápasy se odehrály jak bylo naplánováno a všechny tři dny slavili Draci!

V prvním zápase Draci dominovali proti Hrochům a zvítězili 10:0. Zápas byl defenzivně vyrovnaný až do šesté směny, kdy Draci nasbírali tři body, což zopakovali i v sedmé směně, a pak přidali čtyři body ve směně osmé. Jhenderson Hurtado navíc zazářil na kopci, když během osmi směn povolil soupeři pouze dva odpaly a neobdržel žádný bod.

Druhý zápas nabídnul oproti předchozímu dni drama. Draci sice začali dobře se dvěma body v první směně, ale Hroši srovnali ve druhé. Draci přidali další body v páté a sedmé směně, zatímco Hroši srovnali opět ve šesté směně. Rozhodující bod Draků přišel v sedmé směně. Hrbek získal výhru jako nadhazovač, zatímco Hroši měli více odpalů, ale prohráli těsně.

Draci ve třetím finálovém zápase dominovali a porazili Hrochy 10:3. Hned v první směně si Draci připsali bod, ale klíčovým okamžikem byla druhá směna, kdy Draci přidali dalších 6 doběhů a udělali si tak dostatečný náskok. Hroši se snažili zvrátit zápas dvěma body ve třetí směně, ale Draci postupně přidávali další body v každé následující směně až do šesté směny. Na kopci navíc Draky skvěle držel Jan Vašourek.

Zápas číslo čtyři byl kvůli počasí přesunut na netradiční termín. Zápas začínal u Hrochů ve středu od 15:00. Draci mohli ukončit sérii a vypadalo na stejně těsný zápas, který během této série už u Hrocha viděli. Draci šli do jednobodového vedení. V šesté směně Hroši dotáhli a o směnu později sedli na dračí nadhazovače a přidali šest bodů. Kosmetickou úpravou byl pak odpal zaplit od Kalábka.

Rozhodující zápas ve YD baseball aréně začal lépe pro Hrochy, když stáhli dva body, na které Draci dlouho nenašli odpověď. První dračí bod přišel v šesté směně. V dohrávce osmičky navíc Draci srovnali a drama bylo hotovo. Hroši sice na začátku deváté směny šli opět do vedení a v obraně následně zahráli dva rychlé outy. Pohár pro mistra už byl připraven na další cestování, ale Guzman trefil hlavu Hernandeze, který následně ukradnul metu. Metu zdarma dostal i Šindelka. Na pálku přišel Martin Červinka a odpalem do levého pole stáhnul vyrovnávací bod. S Šindelkou na třetí metě šel do boxu Šimon Klacl. Guzmanův druhý nadhoz tohoto stavu ale zastavil až backstop a Šindelka doběhl pro bod, který ukončil A týmu letošní sezonu a přinesl jim titul s pořadovým číslem 25!